הפחתת ארנונה לעסקים וחברות – איך לעשות את זה נכון?
המלצות להפחתת ארנונה לעסקים ישנן רבות, הרי זה תחום מורכב זה. יש לגשת לבעל מקצוע עם תחום מומחיות ייחודית על מנת למקסם את פוטנציאל החיסכון הגלום בחיובי הארנונה. ככלל הפחתת ארנונה לעסקים המלצות מתחילות בבחינת גודלו וסיווגו של הנכס. שכן החיוב השנתי בנוי ממכפלה של השטח בתעריף. תוצאה של מכפלה זו הינה הוצאה משמעותית מאוד לבעל העסק וככול שעסקו גדול יותר כך נטל ההוצאה כבד יותר.
המלצות להפחתת ארנונה מתחילות בבחינת 2 פרמטרים אלו של שטח וסיווג. יש לבצע מדידה באמצעות מודד מוסמך אשר מודע לעקרונות המדידה הספציפיים הקבועים בצו הארנונה של אותה רשות עירונית. שיטות המדידה של הרשויות שונות אחת מהשנייה ויש לתת את הדעת על כך.
המלצה לשלב הבא היא בחינת הסיווג של הנכס. הסיווג משפיע על התעריף וישם הבדלים של עשרות ולפעמים של מאות אחוזים בין התעריפים השונים. אחת מהמלצות להפחתת ארנונה – לפנות במועד למנהל הארנונה בהשגה ויש לעשות כן בתוך 90 יום ממועד קבלת הודעת החיוב הראשונה לאותו שנת מס. ככול שההשגה נדחתה יש להגיש ערר לוועדת הערר בתוך שלושים יום ממועד קבלת החלטת מנהל הארנונה. הייצוג בפני וועדת הערר לענייני ארנונה נעשה ע”י עורכי דין ורצוי שהם מומחים בתחום, או באמצעות ייצוג עצמי.
המלצה להפחתת ארנונה לעסקים מבוססת בין היתר על בחינת מצבו הפיסי של הנכס. לעיתים מצבו הפיסי של הנכס אינו מאפשר שימוש בו. בכזה מצב ניתן לקבל פטור מתשלום ארנונה לאור הוראות סע’ 330 לפקודת העיריות . פטור זה מוגבל לשלוש שנים בלבד ולאחר מכן נקבע תעריף מינימלי לפי השימוש האחרון שהיה בנכס, טרם הפיכתו ללא ראוי לשימוש. קיימות מחלוקות רבות בעניין זה של מהוא נכס לא ראוי לשימוש ומהוא התעריף המינימלי. לשם כך יש ניתן לקבל המלצה להפחתת חיובי ארנונה לעסקים. כשם שיש להיוועץ כאשר הנכס אינו ראוי לשימוש , יש להיוועץ במצב שבו הנכס הוא ריק (נקי מכל אדם וחפץ). גם לגבי מצב ייחודי זה קיימות הלכות בפסיקה הקובעות שמעבר לפטור המוגבל לחצי שנה, יש לחייב את הנכס, כל עוד הוא ריק לפי היעוד התכנוני הזול ביותר האפשרי.
לקבלת ייעוץ בנושא ארנונה לעסקים צלצלו:
03-5445590
***הפרסום אינו מיועד לבעלי דירות מגורים