חיוב ארנונה על חניה
לאחרונה ניתנו מספר פסקי דין שנוגעים לאופן שבו יש לחייב בארנונה שטח חניה.
בית המשפט ערך הבדלים בין חניה שהיא בתשלום לבין חניה שאינה בתשלום. חניה בתשלום, משמעה חניה בתשלום לציבור, שזו למעשה חניה שנועדה להקל על מצוקת החניה הקיימת בעיקר בערים הגדולות. חניה, שאינה בתשלום לעומת זו היא חניה שמוחזקת על ידי בעלים, או על ידי שוכרים, או על ידי מנויים. חניה שכזו לעמדת בית המשפט אינה מקלה על מצוקת החניה ולכן החיובים בגינה בדרך כלל גבוהים יותר.
מאחר ובתקנות ההסדרים במשק המדינה נקבע תעריפי מינימום ומקסימום רק לחניה שהיא בתשלום, הרי שחניה שאינה בתשלום (שאין לגביה התייחסות בתקנות) כפופה לכללים הרגילים בדיני הארנונה ובכלל זה לעיקרון שהטפל הולך אחר העיקר. דהינו, כי אין מקום להפרדה ולהבדלה בין פעילות נלוות לבין הפעילות העיקרית של העסק. לכן, כל עוד צו הארנונה אינו קובע אחרת, חיוב הארנונה של חניה שאינה בתשלום יעשה בהתאם לחיוב העיקרי של העסק.
רוצים להתייעץ בנושא ולשלם פחות על חנייה? צלצלו אלינו:
03-5445590
משרד עו”ד דרור יצחקי, הינו משרד ותיק המתמחה בתחום המיסוי
דהיינו אם מדובר, למשל, במשרדים, כי אז שטחי החניה יחויבו אף הם בסיווג משרדים, גם אם שטחי החניה נמצאים בריחוק מהמשרדים (למשל במרתפי החניה). לכן במקרים רבים רצוי לעשות שימוש בשטח חניה שבתשלום, מאשר לשכור שטח חניה, על מנת לחסוך בחיובי הארנונה.
עוד ראוי לציין בענין חיוב ארנונה של חניה כי ישנן רשויות שמחייבות בשטח נטו (דהינו רק את שטח החניה עצמה שהינו כ- 12 מ”ר) ולעומת זאת ישנן רשויות שמחייבות בשטח ברוטו (דהיינו כולל חלק יחסי בשטחים המשותפים כמו שטחי מעבר ותמרון). ישנן רשויות כמו תל אביב, שבהן פיצול שטחי החניון בין מחזיקים שונים יביא להפחתת השטחים המשותפים.
יש עוד שאלות בנושא? צלצלו אלינו:
03-5445590
במשרד עו”ד דרור יצחקי תמיד תקבלו את כל תשובות
***הפרסום אינו מיועד לבעלי דירות מגורים