ביטול חוב ארנונה
קיימות דרכים רבות לביטול חוב ארנונה. יש להתאים את הדרך לנסיבות הספציפיות של היווצרות החוב. לעיתים ניתן לטעון כי החוב התיישן. התיישנות חלה בתום 7 שנים ממועד היווצרות החוב ובלבד שבמהלך אותן 7 שנים, לא פעלה הרשות, פעולה של ממש, לגביית החוב. ככול שהרשות פעלה לגביית החוב הרי שתקופת ההתיישנות מוארכת. על הרשות לפעול פעולה של ממש אשר תגיע לידיעת החייב על מנת לעצור את מרוץ ההתיישנות. שליחת מכתבי התראה שלעצמה לא תעצור את מרוץ ההתיישנות.
טענה נוספת לביטול חוב ארנונה היא טענה של שיהוי בגביית החוב. ככלל ככול שהרשות לא נקטה בהליכים לגביית החוב בתוך 3 שנים ממועד היווצרות החוב, ניתן לטעון לשיהוי ולהימנעות מגבייתו עקב כך.
נימוק נוסף לצורך ביטול חוב הארנונה הוא טענת קיזוז, כאשר הרשות טוענת לחוב ומנגד לצד הנישום עומדת טענת קיזוז של תשלומים שנגבו ממנו ביתר.
ביטול חוב ארנונה יכול להתקיים גם שעה שטוענים טענה כי “אינני המחזיק” בנכס בתקופה הרלוונטית להיווצרות החוב. טענה זו ניתן לטעון הן בפני וועדת הערר והן בפני בית המשפט המוסמך. הנישום יחול לטעון לביטול חוב הארנונה ככול שהארנונה הושתה עליו באופן רטרואקטיבי. תקיפה של חיוב רטרואקטיבי תעשה בבית משפט לעניינים מנהליים באמצעות עתירה מנהלית. ככלל בית המשפט לא יתיר חיוב רטרואקטיבי אלא במגרים חריגים שבהם הנישום ידע והסתיר בפני הרשות מידע רלוונטי.
קיימות דרכים נוספות לביטול חוב ארנונה וקצרה היד מלפרט את כולן. לצורך התוויית הדרך הנכונה לביטול חוב הארנונה, כולו או חלקו, יש צורך להיוועץ באיש מקצוע.
לקבלת ייעוץ בנושא ביטול חוב ארנונה לעסקים צלצלו:
03-5445590
***הפרסום אינו מיועד לבעלי דירות מגורים